lähetystyön kuulumisia | Saarnit maaliskuu 2022

Maaliskuu 2022
Kambodza

Maaliskuun kuulumisia

Jälleen on vierähtänyt kuukausi ja haluamme kertoa teille mitä meillä päin on tapahtunut. Avaa video alla olevasta linkistä.

 

Työnkuvan suunnittelua lapsityön koordinaattorille

Lapsityön sunnittelua

Lapsityön sunnittelua

Olemme työskennelleet viimeaikoina paljon pastori Chanrothin kanssa. Hän toimii Kambodžan helluntailiikkeen johtokunnassa ja edustaa lapsityötä. Hän on vahvasti rukouksen kautta työtä tekevä ja usein rukoilemmekin yhdessä hänen kanssaan. Erityisesti olemme rukoilleet helluntailiikkeen lapsityö koordinaattori asiaa. Yhteinen rukouksemme on, että Jumala kutsuu juuri oikean ihmisen palvelemaan seurakuntia.

Chanroathin kanssa olemme työstäneet tuolle koordinaattorille työnkuvaa ja pohtineet kuinka työn etenemistä voidaan seurata raporttien avulla. Isossa osassa työtä tulee olemaan Jeesus ja minä kirjasarjan levittämistä seurakuntien käyttöön.

Saarna- ja opetustyö

saarnanäyte

saarnanäyte

Lauri on edeelleen kiertänyt seurakunnissa saarnaamassa ja opettamassa. Saarnojen valmistelu on ajoittain haastavaa, kun tuntuu, että aina on vastassa uusia khmerin kielen sanoja ja osa niistä on myös vaikeita lausua. Mutta samalla työ on palkitsevaa ja on hieno kuulla rohkaisua seurakuntalaisilta siitä, miten opetus on antanut uusia näkökulmia ja rohkaisua elämään. Alla on kuva khmerin kielisestä saarnasta.

 

Pitkästä aikaa vieraita

vieraita 1
vieraita 2
vieraita 3
vieraita 4

Korona on rajoittanut pitkään matkustamista ja tehnyt siitä myös huomattavasti hankalampaa. Siksipä meillä ei ole käynyt pariin vuoteen yhtään vierasta Suomesta. Mutta, maaliskuun lopulla saimme vihdoin vieraan. Fidan Kaakkois-Aasian aluekoordinaattori Jukka Tasanen tuli käymään Phnom Penhissä. Fida on aloittanut vuodenalusta uuden diakoniaohjelman Kambodžassa ja Jukka tuli katsomaan miten kirkkokumppani on saanut työtä käyntiin.

Kenttävierailun lisäksi Lauri ja Jukka tapasivat AGC johtokuntaa, jossa käytiin uuden diakoniaohjelman teologista pohjaa läpi. Mukana palaverissa oli myös Sina Urmas Suomesta internetin välityksellä. AGC johtajat arvostavat suuresti Fidaa kumppanina ja he ovat innoissaan uudesta ohjelmasta ja siitä miten ohjelma tukee seurakunnan istutustyötä.