Mitä on
SEURAKUNTA

Miksi seurakunta / Millainen seurakunta?

Ruksa

Haluamme olla Jumalan rakkauden majatalo kiittääksemme Jumalaa hänen armostaan ja avustaan, kasvaaksemme ihmisinä ja kristittyinä sekä välittääksemme pelastussanomaa muillekin.

Seurakunta on Jumalan suunnittelema, Raamatun ja apostolien opetukselle rakennettu uskovien yhteisö, jonka alkuperä on taivaasta. Haluamme olla seurakunta, jonka kautta näkymätön Jumalan maailma tulee näkyväksi. Toiminnassamme luotamme siihen, että meillä on elävä Jumala, joka johtaa kunakin aikana löytämään oikeat toimintamuodot tämän tavoitteen toteuttamiseksi.

Seurakunnan jäsenyyteen tullaan aina henkilökohtaisen uskon ja kasteen kautta. Jeesus itse käski seuraajiaan tekemään kaikista kansoista opetuslapsia, kastamaan ja opettamaan heitä. Tällä tavalla seurakunta kasvaa ja uudet uskoon tulleet pääsevät eteenpäin.

Ensimmäiset paikallisseurakunnat esitellään Apostolien teoissa ja sieltä löytyy malli seurakunnan johtamisesta. Sen ohjeen mukaan paikallisseurakuntia johtamaan tulee asettaa vanhimmat, joiden tulee elämällään olla esikuvina uskoville ja nauttia myös seurakunnan ulkopuolella olevien ihmisten luottamusta. Seurakuntamme nykyiset vanhimmat löydät täältä.

Uudenkaupungin helluntaiseurakunta on Suomen helluntaikirkon jäsenseurakunta.

 

Meille tärkeitä arvoja

Olemme kristillinen seurakunta ja siksi seuraavat arvot / asiat ovat meille todella tärkeitä. Lue lisää arvoistamme painamalla otsikoista.

RAAMATTU

Raamattu on Jumalan iankaikkinen Sana, joka on annettu ihmisen kielelle tietyssä historiallisessa tilanteessa. Raamatun 66 kirjaa (VT 39 ja UT 27) ovat syntyneet noin 1500 vuoden aikana noin 40 ihmisen kirjoittamana Jumalan Pyhän Hengen ohjaamina. Tämä Jumalan elävä sana, Raamattu, on uskomme perusta. Ilman sitä emme voisi tuntea Jumalaa. Jumalan suunnitelma on myös, että jokainen Hänen lapsekseen syntynyt kasvaa ja varttuu hengelliseen aikuisuuteen. Raamatusta hengellinen ihminen saa monipuolista ravintoa kasvaakseen tasapainoisesti. Tämä edellyttää kuitenkin, että ymmärrämme mitä Raamattu sanoo. Onneksi Pyhä Henki auttaa tässä jokaista henkilökohtaisesti. Siksi Raamatun systemaattisella opetuksella on tärkeä sija seurakuntamme toiminnassa.