Ajankohtaista
Ruksalta

Ajankohtaista

Täältä saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista meillä Ruksalla tai muualla lähialueillamme.

Sunnuntaina 7.7. klo 11 on vieraanamme uusikaupunkilaissyntyinen pastori Wellu Suoperä, yhdessä paikallisen kansainvälisen yhteisön ja Granger Simmonsin kanssa. Tule mukaan, Jumalalla on sinulle yllätyksiä!"

Raamattukotityöstä

Raamattukoti (Home for Bible Translators and Scholars in Jerusalem, Inc. – HBT, Jerusalem Center for Bible Translators) on voittoa tavoittelematon yhdistys Israelissa. Sen tavoitteena on kouluttaa raamatunkääntäjiä ja käännöskonsultteja Raamatun hepreaan, Israelin historiaan ja kulttuuriin sekä raamatullisiin paikkoihin liittyvän tietämyksen syventämisessä. Vuodesta 1995 lähtien tämän kurssin on käynyt jo 221 opiskelijaa 57 maasta. He edustavat miljoonia ihmisiä, joilla ei vielä ole koko Raamattua omalla kielellään. Lue lisää https://www.raamattukoti.fi/

Työ Suomessa

Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry rekisteröitiinyhdistysrekisteriin 31.10.2016. Suomen työn koordinaattorina toimii Maarit Kattilakoski.

Uusikaupunki 16.6.20242Yhdistyksen tarkoituksena on tukea erityisesti kolmansien maiden kansallisten ja kansainvälisten raamatunkääntäjien ja raamatunkäännöskonsulttien Vanhan testamentin heprean kielen, Raamatun maantiedon, arkeologian ja kulttuurin opiskelua Jerusalemissa Raamattukodin opinto-ohjelmien kautta ja edistää Vanhan testamentin käännösten valmistumista ja painattamista eri heimokielille eri puolilla maailmaa.

Yhdistyksen tarkoituksena on lisäksi lisätä suomalaisten tietoisuutta äidinkielisten Raamattujen merkityksen tärkeydestä ja tarpeista kansoille, joilla ei vielä ole äidinkielistä Raamattua.

Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry järjestää yleisötilaisuuksia yhdessä seurakuntien kanssa. Tilaisuuksissa kerätään rahalahja Raamattukotityön tukemiseksi.

Lahjoitusvarat käytetään:

  • Israelissa toimivan Jerusalemin Raamattukodin toiminnan ja sen opiskelijoiden Raamatun heprean ja maan opintojen ja käännöstyön tukemiseen
  • raamatunkäännöstyön konsulttien ja raamatunkääntäjien heprean kielen ja Raamatun maan opintojen tukemiseen Israelissa ja eri maissa tai internetin välityksellä pidettävillä kursseilla
  • äidinkielisten Raamattujen painattamiseen eri puolilla maailmaa
  • raamatunkäännöstyötä auttavan materiaalin valmistamiseen
  • Raamattukodin ja sen toiminnan sekä raamatunkäännöstyön tunnetuksi tekemiseen Suomessa

Hyvällä sydämellä

9/2023

Olemme mukana valtakunnallisessa Hyvällä sydämellä hankkeessa!

Yleisesite liite1 page 001