Ajankohtaista
Ruksalta

Ajankohtaista

Täältä saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista meillä Ruksalla tai muualla lähialueillamme.

Opetuslapsen elämää- työpaja vanhemmille

Weekend 20.04.2024”Mutta minä ja minun perheeni palvelemme Herraa!”

Joosuan kirja 24:15

Jeesus antoi seuraajilleen käskyn mennä ja tehdä kaikista kansoista hänen opetuslapsiaan. Jeesus ei halua itselleen fanilaumaa, vaan opetuslapsia, jotka pysyvät häntä lähellä ja tekevät sen, mitä hän heiltä pyytää. Kutsu seurata Jeesusta on meille kaikille ja kaikkeen maailmaan meneminen alkaa meidän kodeistamme.

Tässä työpajassa opitaan:

- mitä Raamattu opettaa vanhempien tehtävästä lastensa opetuslapseuttajina.

- ⁠mitkä asiat voivat estää ja pitää meitä vanhempia voimattomuudessa.

- ⁠miten ja mitä askeleita ja käytännön työkaluja voimme ottaa käyttöömme heti, jotta voimme astua tuoreella tavalla kutsuumme vanhempina. 

Rakas isä ja äiti, Jeesus kutsuu sinua opetuslapsekseen vanhemmuudessa. Mitä sinä vastaat hänelle?

Lastenhoitoa on tarjolla ja työpajan jälkeen osallistujille ruokailu n. 13.30. 

Illalla klo 18 Taivas keskellämme- ylistyksen ilta ja sunnuntaina jumalanpalvelus klo 11.

 Olemme mukana: ViaCrucis vaaka1Pääsiäislauantaina 30.3.2024 klo20 alkaen Uudenkaupungin hämärtyvässä katukuvassa nähdään ensimmäistä kertaa Via Crucis ristintie draama ja kulkue. Tapahtuma toteutetaan talkoohengessä yhdessä paikallisten ja lähiseudun toimijoiden sekä asukkaiden kanssa. Olet sydämellisesti tervetullut mukaan!  

Tervetuloa mukaan kulkueeseen ja seuraamaan ristintien näytelmää.

Tilaisuus alkaa lauantaina 30.3. klo 20 Getsemanen puutarhasta eli Myllymäeltä, josta kulkue siirtyy Pookin pihan tuomion kautta Uuden kirkon portaille ristiinnaulitsemiseen. Pääsiäisen ilosanoman tunnelmaan päästään kiinni heti draaman jälkeen Uudessa kirkossa jatkuvassa lämminhenkisessä ylistyslauluillassa. 

Vapaa pääsy. Tarjolla lämmintä mehua. 

 Seurakunnan tilien viitenumerot ovat muuttuneet, käytä siis allaolevia. Lisää yhteystietoja täältä

viitteet

Hyvällä sydämellä

Olemme mukana valtakunnallisessa Hyvällä sydämellä hankkeessa!

Yleisesite liite1 page 001

ojl.jpeg

Lähde mukaan viemään iloa ja toivoa kenkälaatikoihin pakatuilla joululahjoilla (villasukat, lapaset, lelu, vaate, koulutarvikkeita jne.).

Voit osallistua keräykseen noutamalla kenkälaatikkoaihiot pakkausohjeineen lauantaisin klo 10-11 Uudenkaupungin palautuspisteestä, Ylinenkatu 13.

Kenkälaatikkolahjojen valtakunnallinen palautusviikko on marraskuun kolmannella viikolla (vko 46), jolloin em. palautuspisteen aukioloajat ovat seuraavat:

maanantaina 13.11. klo 17-18

keskiviikkona 15.11. klo 17-18

lauantaina 18.11. klo 11-12

maanantaina 20.11. klo 17-18

Operaatio Joulun Lapsi on osa Patmos Lähetyssäätiön Lastenapua, ja sen puitteissa on jo vuodesta 1995 viety kenkälaatikkolahjoja paikallisten seurakuntien kautta Euroopan vähäosaisille, sodista ja luonnonkatastrofeista kärsivien maiden lapsille. Tämän vuoden kohdemaat ovat Ukraina, Romania ja Moldova.

Lisätietoja: www.joulunlapsi.fi tai 044 0166 333

Eeva ja Juhani Huotari

Juhani Huotari

Juhanni Huotari

Sunnuntain puhujavieraasta aiemmin julkaistu kirja, Juhani Huotari – Vainotun Kristityn asiamies , on värikäs ja monivaiheinen kertomus Juhani Huotarin elämästä Jumalan valtakunnan työssä Suomessa ja maailmalla. 

Kun Juhanin vanhemmat tulivat aikoinaan uskoon, hänen isästään tuli helluntaisaarnaaja. Niin tuli myöhemmin myös Juhanista. Jo hänen tehdessään työtään Suomessa Jumala teki monia ihmeellisiä asioita, johdatti, piti huolta ja vastasi rukouksiin. Löytyi myös vaimo Eeva, ja perhe alkoi kasvaa.

Perheenä he sitten lähtivät lähetystyöhön Boliviaan, Etelä-Amerikkaan. Siellä värikästä ei ollut vain latinalainen elämänmeno, vaan myös Jumalan suuret teot.

Tehtävät Marttyyrien Äänen palveluksessa kutsuivat vuonna 1997. Välillä oli vielä yksi työkausi Boliviassa vuosina 2003–2007. 

Juhani Huotari on elänyt värikkään elämän. Hänen elämänvaiheensa ovat risteytyneet erilaisissa vaiheissa ponnistelevien ihmisten kanssa. Hän on kohdannut hyväosaisia ja puutteenalaisia, halveksittuja ja arvostettuja, vainottuja ja heidän sortajiaan sekä kristittyjä yli kirkkokuntarajojen. Hänen ihmissuhdeverkostoissaan on väkeä eri tasoilta aina yhteiskuntien pohjasakoista valtaapitäviin.

– Monta kertaa olen saanut olla palanen monien ihmisten yhdessä tekemässä tehtävässä, jonka suoritettuamme olemme kokeneet, että Jumala sen lopulta teki, Huotari summaa.

Uki rukoilee

 uki rukoilee virallinen logo digi
 
Syksy 2023 yhteiset Uki Rukoilee –tilaisuudet:

• Lähde- vapaaseurakunta: ke 20.9. klo 18
• Ruksa- helluntaiseurakunta: ke 25.10. klo 18
• Ev.lut seurakunta: ti 21.11 klo 18

Vainotun seurakunnan ääni

marttyy
Marttyyrien ääni- järjestön kenttätyöntekijä Mari Palomäki kertoo uskon todellisuudesta ääriolosuhteissa. Kuulet ajankohtaisia uutisia kristityistä, jotka elävät vainojen keskellä sekä uuden tien löytäneistä entisistä vainoojista.
Tämä vierailu oli sovittu jo viime keväälle, mutta joduttiin esteen vuoksi peruuttamaan. Nyt siis uusi yritys. 
Kirjamyynti ja rahalahja Marttyyrien ääni- järjestölle.
 
Image

Auttamistyötä Israelissa

Auttamistyötä Israelissa

Autetaan yhdessä holokaustselviytyjiä ja muita heikompiosaisia Israelissa.

Lena ja Petri Untamala sekä lapset Shirel, Yonathan ja Gilad, asuvat Israelissa Rishon LeTsionin kaupungissa. Lena toimii opettajana ja Petri koiravartijan työn ohella myös osa-aikaisena avustustyöntekijänä. He ovat jo vuosien ajan tehneet työtä erityisesti holokaustista selviytyneiden vanhusten parissa mm. ruoka-avustusten ja tervehdyskäyntien merkeissä.  Pienehköjä kotiremppojakin on voitu toteuttaa vapaaehtoisten vierailijoiden panostuksella. Lisäksi on järjestetty selviytyjille ohjelmallisia tapaamisia juhla-aikoina, jolloin Lenan opiskelijat ovat olleet järjestelyissä mukana ja samalla tutustuneet selviytyjiin ihan henkilökohtaisesti. Työtä varten on perustettu voittoa tuottamaton järjestö eli amuta, nimeltään Matnat Hahesed, Armon lahja. Yhdistyksellä on tukijoita myös Suomessa ja seurakuntamme Israelpiiri, Jadesra, on ollut mukana Lenan ja Petrin toteuttamassa avustustyössä jo yli 10 v ajan.

Tule tapaamaan ja tutustumaan Untamalan perheeseen, samalla kuulet lisää tästä työmuodosta.

LUODOLLA SOI | su 16.07. klo 15

Tervetuloa Mirjam ja Jukka Valopaasin pihamaalle Pyhämaan Edväisiin (Raudastentie 429) laulamaan kiitoslauluja vapaasta isänmaasta ja Jumalan varjeluksesta.

TEEMA:
APU UKRAINAN LAPSILLE JA ÄIDEILLE SEKÄ PAIKKAKUNNALLE JÄÄVILLE UKRAINALAISILLE
Puheenvuorot:
Markku Toimela (Ukrainan avustustyöntekijä)
Juhani Kapiainen (eläkeläispappi)
Säestys / esilaulu:
Anna Putkiranta, Äijäkööri
Tulkkaus:
Viktoria Hulenko (suomi-ukraina)

Kahvittelua, letunpaistoa ja lopuksi kotikutoisten räsymattojen huutokauppa, jossa meklarina Markku Toimela

Ohjelma:
o Letunpaistoa, virvokkeita ja pullakahvit. (käteinen, kortti tai mobilepay)
o Aloitamme yhteislaulun Uudenkaupungin helluntaiseurakunnan Äijäköörin johdolla. Säestyksestä vastaa kanttori Anna Putkiranta. Laulujen välissä on kolme puheenvuoroa. Tulkkina toimii ja suomesta ukrainaksi kääntää Viktoria Hulenko Laitilasta.
o Avustustyöntekijä Markku Toimela Kouvolasta kertoo Ukrainaan tekemistään avustusmatkoista, paikallisista oloista sodan keskellä ja tavoista, miten lapsia ja äitejä voidaan siellä auttaa. Kuulijat voivat omantuntonsa mukaan tehdä sitten netissä lahjoituksen. Samarialähetys hoitaa lahjoitusvarat lasten ja äitien auttamiseen.


IBAN: FI06 4050 1020 0087 50
BIC: HELSFIHH
Viitenumero: 99972 Ukrainan lapset

Keräyslupa: Poliisihallituksen päätös 12.12.2019. Luvan numero RA/2019/1109. Lupa on voimassa 1.1.2020 - 31.12.2024 koko Suomen alueella, Ahvenanmaata lukuun ottamatta.
LISÄTIETOJA: Ismo Valkoniemi, , puh. 040 741 5577