Haluamme olla Jumalan rakkauden majatalo kiittääksemme Jumalaa hänen armostaan ja avustaan, kasvaaksemme ihmisinä ja kristittyinä sekä välittääksemme pelastussanomaa muillekin.

Miksi seurakunta? Millainen seurakunta?

Seurakunta ei ole syntynyt inhimillisen järjestelyn tuloksena, se ei siis ole uskonnollinen yhdistys, eikä sen jäsenyys ole verrattavissa mihinkään harrastuspiirin tai järjestön jäsenyyteen. Seurakunta on Jumalan suunnittelema, Raamatun ja apostolien opetukselle rakennettu uskovien yhteisö, jonka alkuperä on taivaasta. Haluamme olla seurakunta, jonka kautta näkymätön Jumalan maailma tulee näkyväksi. Toiminnassamme luotamme siihen, että meillä on elävä Jumala, joka johtaa kunakin aikana löytämään oikeat toimintamuodot tämän tavoitteen toteuttamiseksi.

Seurakunnan jäsenyyteen tullaan aina henkilökohtaisen uskon ja kasteen kautta. Jeesus itse käski seuraajiaan tekemään kaikista kansoista opetuslapsia, kastamaan ja opettamaan heitä. Tällä tavalla seurakunta kasvaa ja uudet uskoon tulleet pääsevät eteenpäin. Ensimmäiset paikallisseurakunnat esitellään Apostolien teoissa ja sieltä löytyy malli seurakunnan johtamisesta. Sen ohjeen mukaan paikallisseurakuntia johtamaan tulee asettaa vanhimmat, joiden tulee elämällään olla esikuvina uskoville ja nauttia myös seurakunnan ulkopuolella olevien ihmisten luottamusta. Seurakuntamme nykyiset vanhimmat löydät täältä.

Uudenkaupungin helluntaiseurakunta perustettiin v. 1974, jolloin irtauduimme Turun helluntaiseurakunnan yhteydestä itsenäiseksi yhdistyspohjaiseksi paikallisseurakunnaksi. Kesällä 2016 Uudenkaupungin helluntaiseurakunta liittyi jäsenseurakunnaksi Suomen helluntaikirkkoon, joka on rekisteröity uskonnollinen yhdyskunta. Toimintamme siirtyi 1.4.2017  kokonaisuudessaan juridisesti yhdistyslain alaisuudesta uskonnonvapauslain alaisuuteen. Lisää tietoa Suomen helluntaikirkon arvoista, toiminnasta jne löydät täältä. Lisää tietoa helluntaiherätyksestä saat täältä.

Kokoonnumme aivan kaupungin keskustan tuntumassa vanhassa puutalossa, josta 1970-luvun loppupuolella kunnostimme käyttöömme toimivan rukoushuoneen lisä tiloineen. Lisätietoa rukoushuone-rakennuksen historiasta on tulossa sivuillemme.

Meille tärkeitä arvoja

Raamattu

Raamattu on Jumalan iankaikkinen Sana, joka on annettu ihmisen kielelle tietyssä historiallisessa tilanteessa. Raamatun 66 kirjaa (VT 39 ja UT 27) ovat syntyneet noin 1500 vuoden aikana noin 40 ihmisen kirjoittamana Jumalan Pyhän Hengen ohjaamina. Tämä Jumalan elävä sana, Raamattu, on uskomme perusta. Ilman sitä emme voisi tuntea Jumalaa, emmekä löytäisi tietä Hänen yhteyteensä. Jumalan suunnitelma on myös, että jokainen Hänen lapsekseen syntynyt kasvaa ja varttuu hengelliseen aikuisuuteen. Raamattu on sitä elämän leipää ja elävää vettä, josta hengellinen ihminen saa monipuolista ravintoa kasvaakseen tasapainoisesti.

Raamatun sana hyödyttää meitä vain sikäli kuin tiedämme, mitä se sanoo. Siksi Raamattua on luettava ja opetettava ja Raamatun opetuksella onkin tärkeä sija seurakuntamme toiminnassa. Raamatusta opimme tuntemaan Jeesuksen, joka on tie Isän luo. Lue Raamattua ja usko sen sanoma, niin löydät jälleen yhteyden Isään!  "Ihminen ei elä ainoastaan leivästä..."

Image

 

 Rukous

Jumala on nykyhetkessä elävä ja toimiva Jumala ja Hänen kanssaan voi kommunikoida; Hänelle voi puhua ja Hän puhuu ja vastaa. Rukous on ihmisen keskustelua Jumalan kanssa. Jumala kaipaa ja odottaa meidän yhteydenottoamme, koska Hän rakastaa meitä ja haluaa, että jaamme asioitamme Hänen kanssaan. Hän haluaa auttaa meitä ja myös puhua meille ja ohjata meitä.

Seurakunnassa rukoilemme yhdessä yhteisten asioiden puolesta ja myös kiitämme ja ylistämme. Esirukousaiheita voi esittää joko kirjallisesti tai kertoa omat aiheensa paikan päällä. Ihmisinä kaipaamme myös välillä sitä, että joku rukoilee puolestamme ihan henkilökohtaisesti. Siihen tarjoamme mahdollisuuden kaikissa kokoontumisissamme.

Rukous on mahtava ase! Se muuttaa meitä ja se muuttaa olosuhteita. Se antaa meille tietoisuuden siitä, että emme ole yksin, on voimallinen Jumala, joka kuulee ja tietää kaiken. Rukouksen pahin este on se, ettemme rukoile!!!

Palvelu

Jumalan lapseksi syntyneitä ihmisiä Raamattu vertaa ruumiin jäseniin tai rakennuskiviin. Jokaisella elävällä jäsenellä on oma paikkansa ja tarkoituksensa ruumiissa. Jeesus Kristus on seurakuntaruumiin pää, mutta ilman jäseniä ruumis on toimintakyvytön.

Jumala haluaa toimia tässä ajassa Uudessakaupungissakin! Hän käyttää siinä meitä, jokaista Jumalan lapseksi syntynyttä, meidän käsiämme, jalkojamme, sanojamme!

Yhteys

Jumala loi ihmisen elämään päivittäisessä yhteydessä Häneen. Jeesus korjasi paratiisissa särkyneen yhteyden ja Hänen avullaan se nyt toimii. Jeesukseen uskovina meillä on myös erityinen Pyhän Hengen synnyttämä yhteys toisiin uskoviin. Huolimatta erilaisuuksistamme olemme saman Isän lapsia. Seurakuntayhteydessä voimme tukea toisiamme, jakaa asioitamme ja iloita yhdessä.

Uudenkaupungin helluntaiseurakunta //
Pentecostal church of Uusikaupunki

Ylinenkatu 13 | Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


sivukartta // sitemap