Voimaa käyttöömme

WP 20161107 064Tässä eräänä yönä herättyäni en saanut heti unta. Ja varmaan tiedätkin, että silloin kaikenlaiset ajatukset alkavat velloa päässä. Mitään sen kummempaa ja ahdistavampaa ei silloin mieleen noussut, ihan lähipäivien tapahtumia ja asioita pyörittelin edes ja takaisin. Jostain syystä nousi mieleeni yksi sana, siis yksi ainoa sana, jota aloin pyöritellä. VOIMA. Mitä siihen kätkeytyy?

Kaikki elämä tarvitsee voimaa, energiaa. Maailma ympärillämme pyörii erilaisten energioiden ja voimanlähteiden avulla. Arkielämässä akut ovat vähän väliä tyhjinä, pitää löytää sopiva voimanlähde.

Ihminen on rakentanut erilaisia voimalaitoksia, jotka hyödyntävät vesivoimaa tai polttoaineita tuottaakseen sen avulla sähköä, joka sitten varastoidaan ja ajetaan verkkoihin kuluttajien käyttöön. Tuuletkin on valjastettu voimaa tuottamaan, samoin auringon säteily. Mutta mistä kaikki nämä ”raaka-aineet” tulevat? Siinä yöllä pohdiskellessani totesin, että ne kaikki ovat olemassa Jumalan luomistyön kautta. Energiaa ei synny tyhjästä, vai kuinka? Jumala on luonut kaikki nuo ”raaka-aineet” ja ihminen on oppinut niitä hyödyntämään.

Pienemmässä mittakaavassa yksikään ihmisruumis ei elä ilman ulkopuolelta tulevaa voimaa. Tarvitsemme edes hiukan polttoainetta kehoomme, jotta sydän jaksaa pysyä ”käynnissä”. Ja sekin polttoaine tulee yksistään Jumalan luomasta maailmasta. Keinotekoistakin ravintoa yritetään valmistaa, mutta myös se tarvitsee alkuperäkseen jotakin olemassa olevaa, Jumalan kätten työtä.

Mikään tässä maailmassa ei pysyisi, jatkuisi, voisi toimia, ellei Jumala olisi luonut sille edellytyksiä.

Raamattu puhuu voimasta, jota meidän henkemme tarvitsee. Ruumis ilman henkeä on kuollut, mutta samalla Raamattu todistaa, että Jumala voi tehdä eläväksi meidät, jotka olimme hengellisesti kuolleet. Johanneksen evankeliumissa on tuttu jae: ”Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä.” Ja Paavali kuvaa tätä samaa asiaa kirjeessään Korinton seurakunnalle: ”Puhe rististä on hulluutta niiden mielestä, jotka joutuvat kadotukseen, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.” Puhe rististä, ristiinnaulitusta Jeesuksesta, usko Hänen sovitustyöhönsä on se voima, joka tekee meidät eläviksi.

Meidän uskomme ei tule perustua ihmisten viisauteen, vaan Jumalan voimaan, siihen, mitä Hän on jo hyväksemme tehnyt. Voima uuteen elämään tulee Häneltä ja Hän antaa myös voiman elää tätä uutta elämää, Jumalan lapsen elämää. Eikä se olekaan mikään pieni voima!

Paavali kirjoittaa efesolaisille tästä ihastellen: ”.. miten mittaamaton on hänen voimansa, joka vaikuttaa meissä uskovissa. Se on sama väkevä voima, jota hän osoitti herättäessään Kristuksen kuolleista ja asettaessaan hänet istumaan oikealle puolelleen taivaassa…”

Toisaalta on hyvä muistaa, että ”tämä aarre on meillä saviastioissa, jotta nähtäisiin tuon valtavan voiman olevan peräisin Jumalasta eikä meistä itsestämme.”

Miten saan tuon voiman käyttööni? Jeesus itse sanoi: ”Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin”. Pyhää Henkeä ei kuitenkaan voi varastoida lisäakkuihin tai verkkoon, se on otettava käyttöön päivittäin, tässä ja nyt. Ja mikä ihmeellisintä, oma akku saakin olla täysin tyhjä! Mitä voimattomampi ja tyhjempi olen elämän haasteiden edessä, sitä parempi se on. Paavali sai Herraltaan ilmoituksen: "Minun armoni riittää sinulle. Voima tulee täydelliseksi heikkoudessa." Vasta silloin se pääsee oikeuksiinsa, vasta silloin näkyy sen koko kirkkaus – valtava voima, meidän voimaksemme!

Eli pannaan ”töpselit seinään” tänäänkin! Turvaudutaan tähän voimaan, joka ei lopu!

Uudenkaupungin helluntaiseurakunta //
Pentecostal church of Uusikaupunki

Ylinenkatu 13 | Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


sivukartta // sitemap