Rauha

tyyni 

“Vallitkoon teidän sydämissänne Kristuksen rauha, johon teidät on yhden ja saman ruumiin jäseninä kutsuttu.” Kol 3:15

Äskettäin kuuntelin Raamattutuntia kolossalaiskirjeen pohjalta. Yllä olevaa kohtaa selvittäessään, puhuja totesi, että sana "vallitkoon" tarkoittaa alkukielen merkityksessä “olla erotuomarina”. Kristuksen rauhan tulisi olla elämässämme erotuomarina.

Tätä miettiessäni näin silmissäni kuvan mittarista, jossa neula värähtelee nollapisteen molemmin puolin. Tavoitteena olisi, että se pysyisi juuri nollassa, mutta ajoittain värähtely siirtyy asteikolla miinuksen tai plussan puolelle.

Rauha on jotakin korvaamatonta. Olemme kaikki kokeneet, että rauhan voi helposti menettää. Epätasapainoa aiheuttava asia voi toki olla jokin hyvältä tuntuva uutinen. Kun voimakas odotus täyttää ajatukset, mieleen ei muuta mahdukaan kuin tämä suurenmoinen asia.

Toisaalta rauhan voi menettää osallistumalla ajatuksissa, sanoissa tai teoissa vaikkapa toisen ihmisen syyttelyyn tai tuomitsemiseen. Tai erilaiset huolet ja murheet voivat saada viisarin vaipumaan, rauha on kadonnut.

Jeesus lupasi antaa meille oman rauhansa, Kristuksen rauhan. Johanneksen evankeliumissa Jeesus itse sanoo: "Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon.”

Kristuksen rauha asuu vain puhtaassa mielessä, armahdetun syntisen sydämessä. Siinä ei ole sijaa katkerille ajatuksille, ei myöskään yltiöhengelliselle eetokselle. Siihen sisältyy myös luottamus Jumalan huolenpitoon kaikissa elämäntilanteissa.

Olisi suurenmoista, jos elämässäni osaisin antaa Kristuksen rauhan olla erotuomarina. Erilaisia asioita ja tunteita kohdatessani antaisin Kristuksen rauhan tutkia ajatusmaailmaani ja tekojani, ovatko ne sopusoinnussa, koenko rauhaa vai rauhattomuutta. Laskisin elämäni punnittavaksi,  ja jos mittari on siirtynyt pois tasapainosta, kääntyisin uudelleen Jeesuksen puoleen.

Rauhan voi vain ottaa vastaan, se ei riipu elämän olosuhteista tai tunteista. Se on Jumalan antama rauha. Fil 4: 6,7 “Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa.”

Uudenkaupungin helluntaiseurakunta //
Pentecostal church of Uusikaupunki

Ylinenkatu 13 | Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


sivukartta // sitemap